Air Force Iran active in Iraq

Although the United States and Iran usually are sworn enemies, it’s possible both of their air forces will meet above Iraq and work together in battling ISIS rebels who control large pieces of the region. Asserting from pictures and videos taken by local media and the Iraqi Ministry of Defense it appears that the “Pasadaran”, a nickname for the Army of the Protectors of the Islamic Revolution, has delivered seven of it’s Sukhoi 25 “Frogfoot” combat planes to Imam Ali air base near Nasiriyah. At Imam Ali AB are also four other Su-25s stationed which where recently purchased from the Russians. Four Iraqi and Ten Iranian pilots will fly the airplanes. Although Iran hasn’t officially confirmed the presence of it’s Frogfoots in Iraq, they can be recognized as Iranian by the color scheme and serial numbers used by it’s air force.

READ MORE

Uit foto’s en video’s die door lokale media en door het Iraakse ministerie van defensie geopenbaard zijn blijkt dat waarschijnlijk per 1 juli de “Pasadaran”, een bijnaam voor het Leger van de Bewakers van de Islamitische Revolutie, zeven van hun Sukhoi 25 “Frogfoot” gevechtsvliegtuigen over gebracht heeft naar de Imam Ali vliegbasis nabij Nasiriyah. Daar zijn ook een viertal toestellen van hetzelfde type gestationeerd die de Irakezen recentelijk van Rusland hebben gekocht. De toestellen zouden worden gevlogen door vier piloten uit Irak en tien piloten uit Iran. Iran heeft nog niet officieel de aanwezigheid van de toestellen erkend echter de toestellen dragen een kleurenschema dat identiek is aan dat van de luchtmacht van Iran en voeren ook herkenningsnummers die identiek zijn aan die zoals gevoerd door de Iraanse luchtmacht.

LEES MEER