Koninklijke vereniging van marine officieren benadrukt belang helicopters marine

Lieuwe de Vries voor Veenstra & de Vries Aviation Publishing

De Koninklijke Vereniging van Marine Officieren heeft het belang van een geschikte helikopter capaciteit voor de Koninklijke Marine benadrukt, de Vereniging onderzoekt zelf mogelijke tussen oplossingen voor het vastgelopen NH90 project. Een van de toestellen waar naar wordt gekeken is de Amerikaanse Seahawk helikopter, deze wordt op het moment in dienst genomen bij Denemarken in dezelfde rol waar Nederland de NH90 voor hoopt te gebruiken.

KVMO Voorzitter Kapitein-luitenant ter zee Marc de Natris; “Wij spreken onze zorgen uit namens onze leden. Volledige beschikbaarheid voor operaties van de NH90 wordt niet eerder verwacht dan 2022. Dit zou voor de marine betekenen dat ze tot wel tien jaar niet over een geschikte helicopter capaciteit kunnen beschikken”

De Koninklijke Vereniging voor Marine Officieren is een organisatie die probeert de verhouding tussen de marine en de burger bevolking te verbeteren, de politiek probeert aan te sporen een effectieve marine in stand te houden en opkomt voor collectieve en individuele belangen van haar leden. De vereniging is geen onderdeel van de Marine al bestaat het ledenbestand uit actieve of afgezwaaide officieren. Het heeft dan ook geen rechtstreeks invloed op een besluit tot het aanschaffen of leasen van een interim oplossing zoals de Seahawk om Cougars van de luchtmacht te ontlasten. Het geeft echter wel aan dat zorgen over het NH90 project niet alleen bij de politiek en burgers leven, ook bij mensen die dichter bij de actie zitten.

NH90_small